Η φωτογραφία μου
κερατσίνι, αττικής, Greece
kouloglou.demetrios@gmail.com

υπηρεσίες παροχής αναζήτησης, Internet

υπηρεσίες παροχής αναζήτησης, Internet

Εύρεση πληροφοριών στο Internet

Το Internet περιέχει έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών, αλλά η εύρεση των πληροφοριών που αναζητάτε μπορεί να είναι μια πρόκληση. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να μπορείτε να εκτελείτε περισσότερο αποτελεσματικές αναζητήσεις στο Web.

1
Χρησιμοποιήστε το πλαίσιο άμεσης αναζήτησης


Στο πλαίσιο άμεσης αναζήτησης του Internet Explorer , που βρίσκεται στα δεξιά της γραμμής διευθύνσεων, πληκτρολογήστε μια λέξη κλειδί ή φράση και στη συνέχεια πατήστε ENTER (ή πατήστε ALT+ENTER για να εμφανίσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης σε μια νέα καρτέλα). Με αυτό τον τρόπο θα γίνει αναζήτηση για τη φράση που πληκτρολογήσατε χρησιμοποιώντας την προεπιλεγμένη υπηρεσία παροχής αναζήτησης.

Σημείωση

Πατήστε CTRL+E για να τοποθετήσετε γρήγορα τον δρομέα στο πλαίσιο αναζήτησης.


2
Χρησιμοποιήστε τη γραμμή διευθύνσεων


Στη γραμμή διευθύνσεων του Internet Explorer, πληκτρολογήστε Find, Go ή ? και μετά μια λέξη-κλειδί, όνομα τοποθεσίας Web ή φράση και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο ENTER. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει γρήγορη αναζήτηση στο Internet χρησιμοποιώντας την προεπιλεγμένη υπηρεσία παροχής αναζήτησης και θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα στο τρέχον παράθυρο. Εάν θέλετε τα αποτελέσματα αναζήτησης να εμφανίζονται σε μια νέα καρτέλα, πατήστε τα πλήκτρα ALT+ENTER αφού πληκτρολογήσετε τη φράση.


3
Χρησιμοποιήστε περισσότερες από μία υπηρεσίες παροχής αναζήτησης

Εάν δεν βρείτε αυτό το οποίο αναζητάτε μέσω μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας παροχής αναζήτησης, μπορείτε να εκτελέσετε αναζήτηση χρησιμοποιώντας διαφορετική υπηρεσία. Το πλαίσιο άμεσης αναζήτησης του Internet Explorer σάς επιτρέπει να προσθέσετε επιπλέον υπηρεσίες παροχής αναζήτησης και να επιλέγετε μεταξύ αυτών για να βελτιώσετε τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας.

Για να μάθετε πως μπορείτε να χρησιμοποιείτε διαφορετικές υπηρεσίες παροχής αναζήτησης, να εγκαταστήσετε νέες υπηρεσίες παροχής αναζήτησης ή να αλλάξετε την υπηρεσία παροχής αναζήτησης που χρησιμοποιεί ο Internet Explorer από προεπιλογή, κάντε κλικ στη σύνδεση Σχετικά θέματα.


4
Βελτιώστε την αποτελεσματικότητα των αναζητήσεών σας

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων από τις αναζητήσεις σας

Χρησιμοποιείτε συγκεκριμένες λέξεις αντί γενικών κατηγοριών. Για παράδειγμα, αντί να εκτελέσετε αναζήτηση για σκυλιά, εκτελέστε αναζήτηση για μια συγκεκριμένη ράτσα σκυλιών.
Χρησιμοποιήστε εισαγωγικά για να αναζητήσετε συγκεκριμένες φράσεις. Η τοποθέτηση των όρων εντός εισαγωγικών περιορίζει τα αποτελέσματα της αναζήτησης αποκλειστικά στις ιστοσελίδες που περιέχουν την ακριβή φράση που καθορίσατε. Χωρίς τα εισαγωγικά, στα αποτελέσματα θα συμπεριλαμβάνονταν όλες οι σελίδες που περιέχουν τις λέξεις που χρησιμοποιήσατε, ανεξάρτητα από τη σειρά που έχουν αυτές οι λέξεις.
Χρησιμοποιήστε το πρόσημο (-) πριν από μια λέξη-κλειδί για να καθορίσετε στις υπηρεσίες παροχής αναζήτησης την εξαίρεση των σελίδων που περιέχουν τον συγκεκριμένο όρο. Η χρήση του αρνητικού πρόσημου θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάκτηση ιστοσελίδων που δεν περιέχουν τη συγκεκριμένη λέξη. Είναι σημαντικό να μην συμπεριλάβετε κενά μεταξύ των πρόσημων και των όρων αναζήτησης (για παράδειγμα, -Γιάννης, όχι - Γιάννης).
Μην συμπεριλάβετε συνηθισμένες λέξεις όπως ένα, μου, ή το, εκτός εάν αναζητάτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο. Εάν η λέξη αποτελεί μέρος κάποιου στοιχείου που αναζητάτε (για παράδειγμα, ενός τίτλου τραγουδιού), συμπεριλάβετε τη συνηθισμένη λέξη και τοποθετήστε τη φράση εντός εισαγωγικών.
Χρησιμοποιήστε συνώνυμα ή εναλλακτικούς όρους αναζήτησης. Να είστε δημιουργικοί ή χρησιμοποιήστε κάποιο θησαυρό για να βρείτε ιδέες. Πληκτρολογήστε λεξικό στο πλαίσιο άμεσης αναζήτησης για να βρείτε κάποιο ηλεκτρονικό λεξικό.
Εκτελέστε αναζήτηση μόνο σε συγκεκριμένη τοποθεσία Web ή τομέα. Πληκτρολογήστε τον όρο αναζήτησης που σας ενδιαφέρει και μετά site: και τη διεύθυνση της τοποθεσίας Web στην οποία θέλετε να εκτελέσετε αναζήτηση, για να περιορίσετε την αναζήτηση στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Για παράδειγμα, για να εκτελέσετε αναζήτηση στην τοποθεσία Microsoft.com για πληροφορίες σχετικά με ιούς, πληκτρολογήστε ιοί site: www.microsoft.com.
Χρησιμοποιήστε έναν εξειδικευμένο μηχανισμό ή υπηρεσία παροχής αναζήτησης, όπως η αναζήτηση εικόνων του MSN, για να αναζητήσετε εικόνες. Πολλές τοποθεσίες Web παρέχουν τις δικές τους εξειδικευμένες αναζητήσεις, για οποιοδήποτε θέμα, από αγορές μέχρι χόμπι. Ο Internet Explorer μπορεί να εντοπίσει εξειδικευμένες υπηρεσίες παροχής αναζήτησης σε ορισμένες τοποθεσίες Web, τις οποίες μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα σας υπηρεσιών παροχής αναζήτησης.





Αλλαγή ή επιλογή μιας υπηρεσίας παροχής αναζήτησης στον Internet Explorer

Μπορείτε να επιλέξετε την υπηρεσία παροχής αναζήτησης που θέλετε να χρησιμοποιείτε όταν κάνετε αναζήτηση πληροφοριών στο Internet. Μπορείτε να αλλάξετε την υπηρεσία παροχής προσωρινά (για μια αναζήτηση ή μέχρι να κλείσετε τον Internet Explorer) και μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη υπηρεσία παροχής αναζήτησης (την υπηρεσία παροχής που χρησιμοποιείται αυτόματα όταν κάνετε αναζήτηση στον Internet Explorer). Όταν εγκαταστήσετε αρχικά τον Internet Explorer, μπορεί να εγκαταστήσατε μόνο μια υπηρεσία παροχής. Αν θέλετε να αλλάξετε υπηρεσίες παροχής, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να προσθέσετε νέες υπηρεσίες παροχής αναζήτησης.

1
Για να προσθέσετε νέες υπηρεσίες παροχής αναζήτησης


Ανοίξτε τον Internet Explorer.
Κάντε κλικ στο βέλος στα δεξιά του κουμπιού Επιλογές αναζήτησης .
Κάντε κλικ στην επιλογή Εύρεση περισσότερων υπηρεσιών παροχής.
Κάντε κλικ στην υπηρεσία παροχής αναζήτησης που θέλετε να προσθέσετε. Εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Προσθήκη υπηρεσίας παροχής αναζήτησης.
Αν θέλετε να χρησιμοποιείται η υπηρεσία παροχής που μόλις προσθέσατε από προεπιλογή όταν κάνετε αναζήτηση από την γραμμή διευθύνσεων ή το πλαίσιο αναζήτησης, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Ορισμός προεπιλογής της υπηρεσίας παροχής.
Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη υπηρεσίας παροχής.
Επαναλάβετε τα βήματα 4 έως 6 για κάθε υπηρεσία παροχής που θέλετε να προσθέσετε.

2
Για να προσθέσετε υπηρεσίες παροχής αναζήτησης που ανακαλύπτετε σε ιστοσελίδες


Ορισμένες ιστοσελίδες προσφέρουν υπηρεσίες παροχής αναζήτησης. Αυτές οι υπηρεσίες παροχής θα εμφανίζονται στη λίστα υπηρεσιών παροχής αναζήτησης για την τρέχουσα περίοδο περιήγησης και αναγνωρίζονται από ένα χρυσό αστέρι δίπλα τους. Αν θέλετε να είναι πάντα διαθέσιμη μια από αυτές τις υπηρεσίες παροχής αναζήτησης στον Internet Explorer (όχι μόνο για την τρέχουσα περίοδο περιήγησης), ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Ανοίξτε τον Internet Explorer.
Μεταβείτε σε μια τοποθεσία web που προσφέρει μια υπηρεσία παροχής αναζήτησης.
Κάντε κλικ στο βέλος στα δεξιά του κουμπιού Επιλογές αναζήτησης .
Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη υπηρεσιών παροχής αναζήτησης. Αυτό θα ανοίξει μια λίστα των υπηρεσιών παροχής αναζήτησης που έχει ανακαλύψει ο Internet Explorer. Κάντε κλικ στην υπηρεσία παροχής που θέλετε να προσθέσετε.
Ακολουθήστε τις οδηγίες στο παράθυρο διαλόγου Προσθήκη υπηρεσίας παροχής αναζήτησης.

3
Για να αλλάξετε υπηρεσία παροχής αναζήτησης προσωρινά
(μόνο για την συγκεκριμένη περίοδο)

Ανοίξτε τον Internet Explorer.
Κάντε κλικ στο βέλος στα δεξιά του κουμπιού Επιλογές αναζήτησης .
Κάντε κλικ στην υπηρεσία παροχής αναζήτησης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
Στο πλαίσιο αναζήτησης, πληκτρολογήστε τη λέξη ή την φράση που θέλετε να αναζητήσετε και στη συνέχεια πατήστε ENTER.
Αυτή η υπηρεσία παροχής αναζήτησης θα χρησιμοποιηθεί μέχρι να κλείσετε τον Internet Explorer. Όταν επανεκκινήσετε τον Internet Explorer, θα χρησιμοποιηθεί η προεπιλεγμένη υπηρεσία παροχής αναζήτησης.

4
Για αλλαγή της προεπιλεγμένης υπηρεσίας παροχής αναζήτησης


Ανοίξτε τον Internet Explorer.
Κάντε κλικ στο βέλος στα δεξιά του κουμπιού Επιλογές αναζήτησης .
Κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή προεπιλογών αναζήτησης.
Κάντε κλικ στην υπηρεσία παροχής που θέλετε να ορίσετε ως προεπιλεγμένη, επιλέξτε Ορισμός προεπιλογής και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.

5
Για να καταργήσετε μια υπηρεσία παροχής αναζήτησης


Ανοίξτε τον Internet Explorer.
Κάντε κλικ στο βέλος στα δεξιά του κουμπιού Επιλογές αναζήτησης .
Κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή προεπιλογών αναζήτησης.
Κάντε κλικ στην υπηρεσία παροχής αναζήτησης που θέλετε να καταργήσετε, κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
http://www.dart.gov.gr/

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Υπ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - Ελληνική Αστυνομία-
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Επικοινωνία:
Για Αθήνα:
Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος-Λ. Αλεξάνδρας 173 – Τ.Κ. 115 22 Αθήνα-Fax: 210 6476462-Τηλ. : 210-6476464, 210-6476000, e-mail: ccu@ath.forthnet.gr
Επικοινωνία :
Για Θεσσαλονίκη:
Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος-Μοναστηρίου 241 – Τ.Κ. 546 28 Θεσσαλονίκη-Fax: 2310 – 559929, Τηλ.: 2310 388370-5, 2310-388000
e-mail: info@cybercrime.gr
Χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο, http://goo.gl/Q3hnR, Cyber Crime Unit of Greece (C.C.U) Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ελλάδος

Microsoft Hellas S.A.

1
Greece
Microsoft Greece Home Page
Microsoft Hellas S.A.
221 Kifisias Ave.151 24, Athens
GREECE
Phone: +30 211 1206 000
Fax: +30 211 1206 003
Customer Service and Support Phone:
801 500 3000
(local charge)
or
+30 211 1206 500
(calling from mobile device)
Microsoft Greece Product Support

2
Greece
Microsoft Greece Home Page
Microsoft Hellas S.A.
221 Kifisias Ave.
151 24, Athens
GREECE
Phone: +30 211 1206 000
Fax: +30 211 1206 003
Customer Service and Support Phone:
801 500 3000 (local charge)
or
+30 211 1206 500 (calling from mobile device)
Microsoft Greece Product Support

World Wide Web

Web 2.0 describes the changing trends in the use of World Wide Web technology and web design that aim to enhance creativity, communications, secure information sharing, collaboration and functionality of the web.

Search Microsoft

Microsoft ® Download Center

internet computer robot

internet computer robot
internet computer robot

Tracking Code - Google Analytics