Η φωτογραφία μου
κερατσίνι, αττικής, Greece
kouloglou.demetrios@gmail.com

Format

φορμάτ format διαμόρφωση μορφοποίηση


format διαμόρφωση μορφοποίηση φορμάτ

Format

Format


Διαμορφώνει το δίσκο στον συγκεκριμένο τόμο, για την αποδοχή αρχείων των Windows.

Σύνταξη
format τόμος [/fs:σύστημα_αρχείων] [/v:ετικέτα] [/q] [/a:Μέγεθος_μονάδας] [/c] [/x]

format τόμος [/v:ετικέτα] [/q] [/f:μέγεθος]

format τόμος [/v:ετικέτα] [/q] [/t:αυλάκια /n:τομείς]

format τόμος [/v:ετικέτα] [/q]

format τόμος [/q]

Παράμετροι
ένταση ήχου

Καθορίζει το σημείο μονταρίσματος, το όνομα του τόμου ή το γράμμα μονάδας δίσκου της μονάδας που θέλετε να διαμορφώσετε. Εάν δεν καθορίσετε καμία από τις παρακάτω επιλογές της γραμμής εντολών, η εντολή format χρησιμοποιεί τον τύπο του τόμου για να καθορίσει την προεπιλογή διαμόρφωσης του δίσκου.
/fs:σύστημα_αρχείων
Καθορίζει το σύστημα αρχείων που θα χρησιμοποιηθεί: FAT, FAT32 ή NTFS. Οι δισκέτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο το σύστημα αρχείων FAT.
/v:ετικέτα
Καθορίζει την ετικέτα του τόμου. Εάν παραλείψετε την επιλογή /v της γραμμής εντολών ή τη χρησιμοποιήσετε χωρίς να καθορίσετε μια ετικέτα τόμου, η εντολή format σας ζητά την ετικέτα του τόμου, αφού ολοκληρωθεί η διαμόρφωση. Χρησιμοποιήστε τη σύνταξη /v: για να αποτρέψετε την ερώτηση για την ετικέτα του τόμου. Εάν διαμορφώσετε περισσότερους από έναν δίσκους με την εντολή format, όλοι οι δίσκοι θα έχουν την ίδια ετικέτα τόμου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ετικέτες τόμων, κάντε κλικ στα θέματα Dir, Label και Vol, στη λίστα "Σχετικά θέματα".
/a:Μέγεθος_μονάδας
Καθορίζει το μέγεθος της μονάδας εκχώρησης που θα χρησιμοποιηθεί στους τόμους FAT, FAT32 ή NTFS. Εάν δεν καθορίσετε την παράμετρο Μέγεθος_μονάδας, επιλέγεται βάσει του μεγέθους του τόμου. Ο παρακάτω πίνακας παραθέτει έγκυρες τιμές για την παράμετρο Μέγεθος_μονάδας.
Τιμή Περιγραφή
512 Δημιουργεί 512 byte ανά σύμπλεγμα.
1024 Δημιουργεί 1024 byte ανά σύμπλεγμα.
2048 Δημιουργεί 2048 byte ανά σύμπλεγμα.
4096 Δημιουργεί 4096 byte ανά σύμπλεγμα.
8192 Δημιουργεί 8192 byte ανά σύμπλεγμα.
16K Δημιουργεί 16 kilobyte ανά σύμπλεγμα.
32K Δημιουργεί 32 kilobyte ανά σύμπλεγμα.
64K Δημιουργεί 64 kilobyte ανά σύμπλεγμα.

/q
Πραγματοποιεί γρήγορη διαμόρφωση. Διαγράφει τον πίνακα αρχείων και τον ριζικό κατάλογο ενός ήδη διαμορφωμένου τόμου, αλλά δεν πραγματοποιεί μια ανίχνευση τομέα προς τομέα, για τον εντοπισμό κατεστραμμένων περιοχών. Η επιλογή /q της γραμμής εντολών πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για τη διαμόρφωση ήδη διαμορφωμένων τόμων, που γνωρίζετε ότι είναι σε καλή κατάσταση.
/f:μέγεθος
Καθορίζει το μέγεθος της δισκέτας που θα διαμορφώσετε. Όταν υπάρχει η δυνατότητα, χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή γραμμής εντολών, αντί των επιλογών /t και /n της γραμμής εντολών. Τα Windows αποδέχονται την ακόλουθη τιμή για το μέγεθος:
δισκέτα 1440 ή 1440k ή 1440kb ή 1,44 ή 1,44m ή 1,44mb
1,44-MB, διπλής όψης, τετραπλής πυκνότητας, 3,5 ιντσών

/t:αυλάκια
Καθορίζει τον αριθμό των αυλακιών του δίσκου. Όταν υπάρχει η δυνατότητα, χρησιμοποιήστε την επιλογή /f της γραμμής εντολών, αντί αυτής της επιλογής γραμμής εντολών. Εάν χρησιμοποιήσετε την επιλογή /t της γραμμής εντολών, πρέπει να χρησιμοποιήσετε επίσης την επιλογή γραμμής εντολών /n. Οι δύο αυτές επιλογές της γραμμής εντολών παρέχουν μια εναλλακτική μέθοδο καθορισμού του μεγέθους του δίσκου που διαμορφώνεται. Δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε την επιλογή /f της γραμμής εντολών με την επιλογή γραμμής εντολών /t.
/n:τομείς
Καθορίζει τον αριθμό των τομέων σε κάθε αυλάκι. Όταν υπάρχει η δυνατότητα, χρησιμοποιήστε την επιλογή /f της γραμμής εντολών, αντί αυτής της επιλογής γραμμής εντολών. Εάν χρησιμοποιήσετε την επιλογή /n της γραμμής εντολών, πρέπει να χρησιμοποιήσετε επίσης την επιλογή γραμμής εντολών /t. Οι δύο αυτές επιλογές της γραμμής εντολών παρέχουν μια εναλλακτική μέθοδο καθορισμού του μεγέθους του δίσκου που διαμορφώνεται. Δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε την επιλογή /f της γραμμής εντολών με την επιλογή γραμμής εντολών /n.
/c
Μόνο για το σύστημα NTFS. Τα αρχεία που δημιουργούνται στο νέο τόμο θα συμπιέζονται από προεπιλογή.
/x
Προκαλεί την απενεργοποίηση του τόμου, εάν είναι απαραίτητο, πριν από τη διαμόρφωσή του. Οι δείκτες χειρισμού του τόμου που μπορεί να είναι ανοικτοί δεν θα είναι πλέον έγκυροι.
/?
Εμφανίζει Βοήθεια στη γραμμή εντολών.
Παρατηρήσεις
Χρήση της εντολής format στην Κονσόλα αποκατάστασης
Η εντολή format, με διαφορετικές παραμέτρους, είναι διαθέσιμη από την Κονσόλα αποκατάστασης.

Δικαιώματα διαχείρισης
Πρέπει να είστε μέλος της ομάδας Administrators, για να διαμορφώσετε έναν σκληρό δίσκο.

Χρήση της εντολής format
Η εντολή format δημιουργεί νέο ριζικό κατάλογο και σύστημα αρχείων στο δίσκο. Μπορεί επίσης να κάνει έναν έλεγχο για κατεστραμμένες περιοχές δίσκου και να διαγράψει όλα τα δεδομένα από το δίσκο. Για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα νέο δίσκο, πρέπει προηγουμένως να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εντολή για να διαμορφώσετε το δίσκο.

Πληκτρολόγηση μιας ετικέτας τόμου
Μετά τη διαμόρφωση μιας δισκέτας, η εντολή format εμφανίζει το εξής μήνυμα:

Ετικέτα τόμου (11 χαρακτήρες, ENTER για καμία);

Η ετικέτα του τόμου μπορεί να έχει έως 11 χαρακτήρες (συμπεριλαμβανομένων των διαστημάτων). Εάν δεν θέλετε ο δίσκος σας να έχει ετικέτα τόμου, πιέστε απλώς το πλήκτρο ENTER. Για πληροφορίες σχετικά με τις ετικέτες τόμων, κάντε κλικ στο θέμα label, στη λίστα "Σχετικά θέματα".

Διαμόρφωση σκληρού δίσκου
Εάν χρησιμοποιήσετε την εντολή format για να διαμορφώσετε έναν σκληρό δίσκο, η εντολή format εμφανίζει ένα μήνυμα με την εξής μορφή, πριν να επιχειρήσει τη διαμόρφωση του σκληρού δίσκου:

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ
x: ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ!
Να συνεχιστεί η διαμόρφωση (Y/N);_

Για να διαμορφώσετε τον σκληρό δίσκο, πιέστε το πλήκτρο Y. Εάν δεν θέλετε να διαμορφώσετε το δίσκο, πιέστε το πλήκτρο N. Πρέπει να έχετε δικαιώματα Administrator, για να διαμορφώσετε έναν σκληρό δίσκο.

Μέγεθος μονάδας
Τα συστήματα αρχείων FAT περιορίζουν τον μέγιστο αριθμό των συμπλεγμάτων σε 65526. Τα συστήματα αρχείων FAT32 περιορίζουν τον αριθμό των συμπλεγμάτων μεταξύ 65527 και 4177917.

Δεν υποστηρίζεται συμπίεση στο σύστημα αρχείων NTFS για μονάδες εκχώρησης με μέγεθος μεγαλύτερο των 4096.

Μηνύματα της εντολής format
Όταν ολοκληρωθεί η διαμόρφωση, η εντολή format εμφανίζει μηνύματα που αναφέρουν τον συνολικό χώρο στο δίσκο, το χώρο που έχει σημανθεί ως ελαττωματικός και το χώρο που είναι διαθέσιμος για τα αρχεία σας.

Γρήγορη διαμόρφωση
Μπορείτε να επιταχύνετε τη διεργασία διαμόρφωσης, χρησιμοποιώντας την επιλογή /q της γραμμής εντολών. Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή γραμμής εντολών μόνο αν δεν υπάρχουν κατεστραμμένοι τομείς στον σκληρό δίσκο σας.

Χρήση της εντολής format με μονάδα δίσκου ή μονάδα δίσκου δικτύου νέας αντιστοίχισης
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε την εντολή format σε μονάδα δίσκου που έχει προετοιμαστεί με την εντολή subst. Δεν μπορείτε να διαμορφώσετε δίσκους μέσω δικτύου.

Κωδικοί εξόδου της εντολής format
Ο παρακάτω πίνακας παραθέτει τους κωδικούς εξόδου και μια σύντομη περιγραφή της σημασίας τους:

Κωδικός εξόδου Περιγραφή
0 Η λειτουργία διαμόρφωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
1 Καθορίστηκαν εσφαλμένες παράμετροι.
4 Παρουσιάστηκε ανεπανόρθωτο σφάλμα (εκτός των σφαλμάτων 0, 1 και 5).
5 Ο χρήστης πίεσε το πλήκτρο N σε απόκριση της ερώτησης "Να συνεχιστεί η διαμόρφωση (Y/N);", για να διακόψει τη διεργασία.

Μπορείτε να ελέγξετε αυτούς τους κωδικούς εξόδου χρησιμοποιώντας τη συνθήκη errorlevel με την εντολή δέσμης if.

Παραδείγματα
Για να διαμορφώσετε μια νέα δισκέτα στη μονάδα A, χρησιμοποιώντας το προεπιλεγμένο μέγεθος, πληκτρολογήστε:

format a:

Για να γίνει γρήγορη διαμόρφωση ενός ήδη διαμορφωμένου δίσκου στη μονάδα A, πληκτρολογήστε:

format a: /q

Για να διαμορφώσετε μια δισκέτα στη μονάδα A και να της αντιστοιχίσετε την ετικέτα τόμου "DATA", πληκτρολογήστε:

format a: /v:DATA

Λεζάντα μορφοποίησης
Μορφή Σημασία
Πλάγια γραφή Πληροφορίες που πρέπει να παράσχει ο χρήστης
Έντονη γραφή Στοιχεία που πρέπει να πληκτρολογήσει ο χρήστης ακριβώς όπως εμφανίζονται
Αποσιωπητικά (...) Παράμετρος που είναι δυνατό να επαναληφθεί αρκετές φορές σε μια γραμμή εντολών
Μεταξύ αγκυλών ([]) Προαιρετικά στοιχεία
Μεταξύ αγκίστρων ({}), επιλογές που διαχωρίζονται με ένα σύμβολο διοχέτευσης (). Παράδειγμα: {evenodd} Σύνολο επιλογών από τις οποίες ο χρήστης πρέπει να επιλέξει μόνο μία
Courier font Έξοδος κώδικα ή προγράμματος

Σχετικά θέματα






Για να διαμορφώσετε έναν δυναμικό τόμο

Χρήση του περιβάλλοντος εργασίας των Windows

Χρήση γραμμής εντολών





Για να διαμορφώσετε έναν δυναμικό τόμο
Χρήση του περιβάλλοντος εργασίας των Windows

Ανοίξτε τη Διαχείριση Υπολογιστή (τοπικού).
Στο δέντρο κονσόλας, κάντε κλικ στο στοιχείο Διαχείριση δίσκων.
Θέση

Διαχείριση Υπολογιστή (τοπικού)
Αποθήκευση
Διαχείριση δίσκων

Κάντε κλικ με το δεξιό κουμπί του ποντικιού στον τόμο που θέλετε να διαμορφώσετε (ή να διαμορφώσετε ξανά), και στη συνέχεια κάντε κλικ στην εντολή Διαμόρφωση.
Κάντε τις επιλογές που θέλετε και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK.
Σημειώσεις

Για να ανοίξετε το στοιχείο Διαχείριση Υπολογιστή, κάντε κλικ στο μενού Έναρξηκαι, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Πίνακας Ελέγχου. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιδόσεις και Συντήρηση, στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Εργαλεία διαχείρισης και, κατόπιν, κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση Υπολογιστή.
Για να εκτελέστε τη διαδικασία αυτήν, πρέπει να έχετε συνδεθεί ως διαχειριστές ή ως μέλη της ομάδας Administrators. Εάν το σύστημά σας είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο, οι ρυθμίσεις πολιτικής δικτύου μπορεί επίσης να μην σας επιτρέπουν να εκτελέστε αυτήν τη διαδικασία.
Δεν είναι δυνατή η διαμόρφωση του τόμου συστήματος ή εκκίνησης.
Η συμπίεση αρχείων υποστηρίζεται μόνο σε τόμους NTFS με μεγέθη συμπλέγματος 4 KB και μικρότερα.
Εάν επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχου Γρήγορη διαμόρφωση, τα αρχεία καταργούνται από τον δίσκο, αλλά δεν γίνεται ανίχνευση του δίσκου για κατεστραμμένους τομείς. Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή, μόνο εάν αυτός ο δίσκος έχει ήδη διαμορφωθεί και είστε βέβαιοι ότι ο δίσκος δεν είναι κατεστραμμένος.
Στη Διαχείριση Δίσκων, είναι διαθέσιμο μόνο το σύστημα αρχείων NTFS για δυναμικούς τόμους. Ωστόσο, μπορείτε να διαμορφώσετε δυναμικούς τόμους με τα συστήματα αρχείων FAT ή FAT32 χρησιμοποιώντας την εντολή format.
Χρήση γραμμής εντολών

Ανοίξτε το παράθυρο Γραμμή εντολών.
Πληκτρολογήστε:
format τόμος [/fs:σύστημα_αρχείων] [/v:ετικέτα] [/q] [/a:μέγεθος_μονάδας] [/c]

Τιμή Περιγραφή
τόμος Καθορίζει το σημείο μονταρίσματος, το όνομα του τόμου ή το γράμμα της μονάδας δίσκου που θέλετε να διαμορφώσετε. Εάν δεν καθορίσετε καμία από τις παρακάτω επιλογές γραμμής εντολών, η εντολή format χρησιμοποιεί τον τύπο του τόμου, για να προσδιορίσει την προεπιλεγμένη διαμόρφωση του δίσκου.
/fs:σύστημα_αρχείων Καθορίζει το σύστημα αρχείων που θα χρησιμοποιηθεί, FAT, FAT32 ή NTFS. Για τις δισκέτες είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί μόνο το σύστημα αρχείων FAT.
/v:ετικέτα Καθορίζει την ετικέτα του τόμου. Εάν παραλείψετε την επιλογή /v της γραμμής εντολών ή τη χρησιμοποιήσετε χωρίς να καθορίσετε μια ετικέτα τόμου, η εντολή format θα σας ζητήσει την ετικέτα του τόμου, αφού ολοκληρωθεί η διαμόρφωση. Χρησιμοποιήστε τη σύνταξη /v:, για να αποτρέψετε την ερώτηση για την ετικέτα τόμου. Εάν διαμορφώσετε περισσότερους από έναν δίσκους με την εντολή format, όλοι οι δίσκοι θα έχουν την ίδια ετικέτα τόμου.
/q Πραγματοποιεί γρήγορη διαμόρφωση. Διαγράφει τον πίνακα αρχείων και τον βασικό κατάλογο ενός ήδη διαμορφωμένου τόμου, αλλά δεν ανιχνεύει τους τομείς του δίσκου για κατεστραμμένες περιοχές. Η επιλογή /q της γραμμής εντολών πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για τη διαμόρφωση ήδη διαμορφωμένων τόμων που γνωρίζετε ότι είναι σε καλή κατάσταση.
/a:μέγεθος_μονάδας Καθορίζει το μέγεθος συμπλέγματος, που είναι επίσης γνωστό ως μέγεθος μονάδας εκχώρησης, που θα χρησιμοποιηθεί στους τόμους FAT, FAT32 ή NTFS. Χρησιμοποιήστε μία από τις παρακάτω τιμές για την παράμετρο μέγεθος_μονάδας. Εάν δεν καθορίσετε την παράμετρο μέγεθος_μονάδας, θα επιλεγεί βάσει του μεγέθους του τόμου. 512 Δημιουργεί 512 byte ανά σύμπλεγμα.
1024 Δημιουργεί 1024 byte ανά σύμπλεγμα.
2048 Δημιουργεί 2048 byte ανά σύμπλεγμα.
4096 Δημιουργεί 4096 byte ανά σύμπλεγμα.
8192 Δημιουργεί 8192 byte ανά σύμπλεγμα.
16K Δημιουργεί 16 kilobyte ανά σύμπλεγμα.
32K Δημιουργεί 32 kilobyte ανά σύμπλεγμα.
64K Δημιουργεί 64 kilobyte ανά σύμπλεγμα.

/c Μόνο για το NTFS. Τα αρχεία που δημιουργούνται στον νέο τόμο θα συμπιέζονται από προεπιλογή.

Σημειώσεις

Για να ανοίξετε μια γραμμή εντολών, κάντε κλικ στο μενού Έναρξη, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Όλα τα προγράμματα, κατόπιν στην επιλογή Βοηθήματα και μετά κάντε κλικ στην επιλογή Γραμμή εντολών.
Για να εκτελέστε τη διαδικασία αυτήν, πρέπει να έχετε συνδεθεί ως διαχειριστές ή ως μέλη της ομάδας Administrators. Εάν το σύστημά σας είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο, οι ρυθμίσεις πολιτικής δικτύου μπορεί επίσης να μην σας επιτρέπουν να εκτελέστε αυτήν τη διαδικασία.
Δεν είναι δυνατή η διαμόρφωση του τόμου συστήματος ή εκκίνησης.
Η επιλογή "Γρήγορη διαμόρφωση" καταργεί αρχεία από το δίσκο, αλλά δεν ανιχνεύει το δίσκο για κατεστραμμένους τομείς. Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή, μόνο εάν αυτός ο δίσκος έχει ήδη διαμορφωθεί και είστε βέβαιοι ότι ο δίσκος δεν είναι κατεστραμμένος.
Η συμπίεση αρχείων υποστηρίζεται μόνο σε τόμους NTFS με μεγέθη συμπλέγματος 4 KB και μικρότερα.
Για τα Windows NT 4.0, Windows 2000 και Windows XP, το μέγεθος συμπλέγματος των τόμων FAT16 από 2 GB έως 4 GB είναι 64 KB, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα συμβατότητας με ορισμένες εφαρμογές. Για παράδειγμα, τα προγράμματα Εγκατάστασης δεν υπολογίζουν σωστά τον ελεύθερο χώρο σε έναν τόμο με συμπλέγματα 64 KB και δεν είναι δυνατή η εκτέλεσή τους, επειδή θεωρείται ότι ο ελεύθερος χώρος δεν επαρκεί. Για το λόγο αυτό, σε τόμους μεγαλύτερους των 2 GB θα πρέπει να χρησιμοποιείται το σύστημα αρχείων FAT32 ή NTFS. Η εντολή Format εμφανίζει μια προειδοποίηση και ζητά επιβεβαίωση πριν από τη διαμόρφωση ενός τόμου με συμπλέγματα 64 KB που χρησιμοποιεί FAT16.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εντολή format, κάντε κλικ στα Σχετικά θέματα.
Σχετικά θέματα

llllllllmllllllll


φορμάτ format διαμόρφωση μορφοποίηση

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
http://www.dart.gov.gr/

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Υπ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - Ελληνική Αστυνομία-
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Επικοινωνία:
Για Αθήνα:
Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος-Λ. Αλεξάνδρας 173 – Τ.Κ. 115 22 Αθήνα-Fax: 210 6476462-Τηλ. : 210-6476464, 210-6476000, e-mail: ccu@ath.forthnet.gr
Επικοινωνία :
Για Θεσσαλονίκη:
Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος-Μοναστηρίου 241 – Τ.Κ. 546 28 Θεσσαλονίκη-Fax: 2310 – 559929, Τηλ.: 2310 388370-5, 2310-388000
e-mail: info@cybercrime.gr
Χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο, http://goo.gl/Q3hnR, Cyber Crime Unit of Greece (C.C.U) Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ελλάδος

Microsoft Hellas S.A.

1
Greece
Microsoft Greece Home Page
Microsoft Hellas S.A.
221 Kifisias Ave.151 24, Athens
GREECE
Phone: +30 211 1206 000
Fax: +30 211 1206 003
Customer Service and Support Phone:
801 500 3000
(local charge)
or
+30 211 1206 500
(calling from mobile device)
Microsoft Greece Product Support

2
Greece
Microsoft Greece Home Page
Microsoft Hellas S.A.
221 Kifisias Ave.
151 24, Athens
GREECE
Phone: +30 211 1206 000
Fax: +30 211 1206 003
Customer Service and Support Phone:
801 500 3000 (local charge)
or
+30 211 1206 500 (calling from mobile device)
Microsoft Greece Product Support

World Wide Web

Web 2.0 describes the changing trends in the use of World Wide Web technology and web design that aim to enhance creativity, communications, secure information sharing, collaboration and functionality of the web.

Search Microsoft

Microsoft ® Download Center

internet computer robot

internet computer robot
internet computer robot

Tracking Code - Google Analytics