Η φωτογραφία μου
κερατσίνι, αττικής, Greece
kouloglou.demetrios@gmail.com

ηλεκτρονική συναλλαγή ασφαλής


ασφαλείς συναλλαγές



ασφαλής συναλλαγή



ie transaction secure faq






ηλεκτρονική συναλλαγή ασφαλής

mk:@MSITStore:C:\WINDOWS\Help\iexplore.chm::/ie_transaction_secure_faq.htm

Help

Πώς θα γνωρίζετε αν μια ηλεκτρονική συναλλαγή είναι ασφαλής
Ακολουθούν απαντήσεις σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Τι είναι μια ασφαλής σύνδεση;

Μια ασφαλής σύνδεση είναι μια κρυπτογραφημένη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της τοποθεσίας web που επισκέπτεστε και του Internet Explorer. Η κρυπτογράφηση παρέχεται μέσω ενός εγγράφου το οποίο παρέχει η τοποθεσία Web και το οποίο ονομάζεται πιστοποιητικό. Όταν αποστέλλετε πληροφορίες στην τοποθεσία Web, αυτές κρυπτογραφούνται στον υπολογιστή σας και αποκρυπτογραφούνται στην τοποθεσία Web. Υπό κανονικές συνθήκες, η ανάγνωση ή η αλλοίωση των πληροφοριών δεν είναι δυνατή κατά την αποστολή τους, ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα κάποιος να ανακαλύψει έναν τρόπο για να σπάσει την κρυπτογράφηση.

Ακόμη και αν η σύνδεση μεταξύ του υπολογιστή σας και της τοποθεσίας Web είναι κρυπτογραφημένη, αυτό δεν εγγυάται ότι η τοποθεσία Web είναι αξιόπιστη. Το ιδιωτικό σας απόρρητο εξακολουθεί να διατρέχει κίνδυνο από τον τρόπο με τον οποίο η τοποθεσία Web χρησιμοποιεί ή διανέμει τις πληροφορίες σας.

Είναι οι ασφαλείς συνδέσεις απόρρητες;

Όχι απαραιτήτως. Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες που αποστέλλετε είναι κρυπτογραφημένες (κωδικοποιημένες), ένα ενδιάμεσο μέρος ενδέχεται να μπορεί να εντοπίσει την τοποθεσία Web στην οποία συνδέεστε. Γνωρίζοντας την τοποθεσία στην οποία συνδέεστε, το άλλο μέρος ενδέχεται να διαμορφώσει μια αρκετά ακριβή άποψη του τι κάνετε στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Για παράδειγμα, εάν αναζητάτε νέα εργασία χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή στο χώρο της εργασίας σας, η εταιρεία σας ενδέχεται να παρακολουθεί για λέξεις-κλειδιά σε τοποθεσίες Web ή να διατηρεί ένα αρχείο καταγραφής των τοποθεσιών που επισκέπτεστε. Εάν αποστέλλετε ένα βιογραφικό σημείωμα σε μια τοποθεσία Web για προσλήψεις, το έγγραφο ενδέχεται να είναι κρυπτογραφημένο, αλλά η εταιρείας σας θα μπορεί να αντιληφθεί ότι αναζητάτε νέα εργασία.

Πώς μπορώ να ξέρω εάν έχω ασφαλή σύνδεση;

Στον Internet Explorer, θα δείτε ένα εικονίδιο κλειδώματος στη γραμμή κατάστασης ασφαλείας. Η γραμμή κατάστασης ασφαλείας βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της γραμμής διευθύνσεων.

Το πιστοποιητικό το οποίο χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση της σύνδεσης περιέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του κατόχου ή της εταιρείας της τοποθεσίας Web. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο κλειδαριάς για να προβάλετε την ταυτότητα της τοποθεσίας Web.

Γιατί βλέπω διαφορετικά χρώματα στη γραμμή κατάστασης ασφαλείας;

Όταν επισκέπτεστε μια τοποθεσία web που χρησιμοποιεί ασφαλή σύνδεση, το χρώμα της γραμμής κατάστασης ασφαλείας σας υποδεικνύει εάν το πιστοποιητικό είναι έγκυρο και εμφανίζει το επίπεδο επικύρωσης που πραγματοποιήθηκε από τον οργανισμό πιστοποίησης.

Ο πίνακας που ακολουθεί περιγράφει τη σημασία των χρωμάτων της γραμμής κατάστασης ασφαλείας.

Χρώμα Τι σημαίνει
Κόκκινο Το πιστοποιητικό έχει λήξει, δεν είναι έγκυρο ή περιέχει σφάλμα. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο θέμα "Πληροφορίες για τα σφάλματα πιστοποιητικών" στα "Σχετικά θέματα".
Κίτρινο Δεν είναι δυνατή η επιβεβαίωση της γνησιότητας του πιστοποιητικού ή της αρχής έκδοσης του πιστοποιητικού που το εξέδωσε. Αυτό μπορεί να υποδεικνύει ένα πρόβλημα με την τοποθεσία web της αρχής έκδοσης του πιστοποιητικού.
Λευκό Το πιστοποιητικό διαθέτει κανονική επικύρωση. Αυτό σημαίνει ότι η επικοινωνία μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και της τοποθεσίας web είναι κρυπτογραφημένη. Η αρχή έκδοσης πιστοποιητικών δεν παρέχει καμία διαβεβαίωση σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές της τοποθεσίας web.
Πράσινο Το πιστοποιητικό χρησιμοποιεί εκτεταμένη επικύρωση. Αυτό σημαίνει ότι η επικοινωνία μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και της τοποθεσίας web είναι κρυπτογραφημένη και ότι η αρχή έκδοσης πιστοποιητικών επιβεβαίωσε ότι η τοποθεσία web ανήκει ή λειτουργεί από επιχείρηση που έχει συσταθεί νομικά σύμφωνα με τη δικαιοδοσία που φαίνεται στο πιστοποιητικό και τη γραμμή κατάστασης ασφαλείας. Η αρχή έκδοσης πιστοποιητικών δεν παρέχει καμία διαβεβαίωση σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές της τοποθεσίας web.

Τι πρέπει να κάνω εάν πιστεύω ότι μια τοποθεσία Web προσπαθεί να με παραπλανήσει σχετικά με την ταυτότητά της;

Εάν πιστεύετε ότι η τοποθεσία προσπαθεί να σας παραπλανήσει σχετικά με την ταυτότητά της, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την αρχή έκδοσης πιστοποιητικών το όνομα της οποίας εμφανίζεται στο πιστοποιητικό και στη γραμμή κατάστασης ασφαλείας.

Εάν μια τοποθεσία Web παρέχει ασφαλείς συναλλαγές, αυτό σημαίνει ότι η τοποθεσία Web είναι ασφαλής για χρήση;

Όχι απαραιτήτως. Η ασφαλής (κρυπτογραφημένη) σύνδεση δεν αποτελεί εγγύηση ότι η τοποθεσία είναι ασφαλής για χρήση. Μια ασφαλής σύνδεση σας διασφαλίζει μόνο για την ταυτότητα της τοποθεσίας Web, με βάση τις πληροφορίες που παρασχέθηκαν από τον οργανισμό πιστοποίησης. Θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη το ενδεχόμενο να παρέχετε προσωπικές πληροφορίες μόνο σε τοποθεσίες Web τις οποίες γνωρίζετε και εμπιστεύεστε. Για πληροφορίες σχετικά πώς θα αποφασίζετε εάν μπορείτε να εμπιστευθείτε μια τοποθεσία Web, ανατρέξτε στο θέμα Πότε να αποφασίσετε αν μπορείτε να εμπιστεύεστε μια τοποθεσία web.

Πώς μπορώ να βελτιώσω την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών μου;

Αν και στο Web δεν υπάρχει εγγύηση για την ασφάλεια, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα προβλήματα για την προστασία του ηλεκτρονικού απορρήτου ή την ασφάλεια όταν είστε συνδεδεμένοι χρησιμοποιώντας τοποθεσίες Web τις οποίες γνωρίζετε και εμπιστεύεστε. Ο Internet Explorer δεν μπορεί να διακρίνει εάν ο κάτοχος μιας τοποθεσίας Web είναι αξιόπιστος. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε τοποθεσίες Web τις οποίες έχετε χρησιμοποιήσει προηγουμένως ή τις οποίες σας έχουν προτείνει φίλοι ή συγγενείς τους οποίους εμπιστεύεστε. Θα πρέπει επίσης να έχετε ενεργοποιημένο το φίλτρο ηλεκτρονικού "ψαρέματος" του Internet Explorer για να είναι ευκολότερος ο εντοπισμός αναξιόπιστων τοποθεσιών Web. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φίλτρο ηλεκτρονικού "ψαρέματος", ανατρέξτε στο θέμα Φίλτρο ηλεκτρονικού "ψαρέματος": συνήθεις ερωτήσεις.

Τι σημαίνει όταν έχω και ασφαλές και μη ασφαλές (μεικτό) περιεχόμενο;

Το ασφαλές και το μη ασφαλές περιεχόμενο ή μεικτό περιεχόμενο, σημαίνει ότι μια ιστοσελίδα επιχειρεί να εμφανίσει στοιχεία χρησιμοποιώντας και ασφαλείς (HTTPS/SSL) και μη ασφαλείς (HTTP) συνδέσεις διακομιστή Web. Αυτό συμβαίνει συχνά με ηλεκτρονικά καταστήματα ή τοποθεσίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που εμφανίζουν εικόνες, διαφημιστικά πλαίσια ή δέσμες ενεργειών που προέρχονται από ένα διακομιστή ο οποίος δεν είναι ασφαλής.

Ο κίνδυνος από την εμφάνιση μεικτού περιεχομένου είναι ότι μια μη ασφαλής ιστοσελίδα ή δέσμη ενεργειών ενδέχεται να μπορεί να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες από το ασφαλές περιεχόμενο.

Σημείωση

Ο Internet Explorer χρησιμοποιεί ένα κρυπτογραφημένο πρωτόκολλο το οποίο ονομάζεται Secure Sockets Layer (SSL) για την πρόσβαση σε ασφαλείς ιστοσελίδες. Σε αυτές τις ιστοσελίδες χρησιμοποιείται το πρόθεμα HTTPS, ενώ στις κανονικές ιστοσελίδες χρησιμοποιείται το πρόθεμα HTTP.
Αντιμετωπίζω προβλήματα με τη χρήση μερικών τοποθεσιών web που περιλαμβάνουν μεικτό περιεχόμενο. Τι πρέπει να κάνω;

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση τοποθεσιών που περιέχουν μεικτό περιεχόμενο, ίσως θα θέλατε να κάνετε προσωρινή άρση του αποκλεισμού μεικτού περιεχομένου στον Internet Explorer.

Για να επιτρέψετε μεικτό περιεχόμενο

Στον Internet Explorer, κάντε κλικ στο κουμπί Εργαλεία και στη συνέχεια κάντε κλικ στην εντολή Επιλογές Internet.
Κάντε κλικ στην καρτέλα Ασφάλεια και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Προσαρμοσμένο επίπεδο.
Στο παράθυρο διαλόγου Ρυθμίσεις ασφαλείας, μετακινηθείτε στη ρύθμιση Εμφάνιση μεικτού περιεχομένου στην ενότητα Διάφορα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση.
Κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ στο παράθυρο διαλόγου Ρυθμίσεις ασφαλείας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ για να βγείτε από τις Επιλογές Internet.
Σημείωση

Μόλις επιτρέψετε το μεικτό περιεχόμενο, θα δείτε ιστοσελίδες που περιέχουν τόσο HTTPS όσο και μη HTTPS περιεχόμενο, αλλά ο Internet Explorer δεν θα εμφανίζει το εικονίδιο κλειδώματος.
Σχετικά θέματα









ie transaction secure faq



transaction secure



YouTube - Repurchase Agreements (Repo transactions)




Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
http://www.dart.gov.gr/

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Υπ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - Ελληνική Αστυνομία-
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Επικοινωνία:
Για Αθήνα:
Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος-Λ. Αλεξάνδρας 173 – Τ.Κ. 115 22 Αθήνα-Fax: 210 6476462-Τηλ. : 210-6476464, 210-6476000, e-mail: ccu@ath.forthnet.gr
Επικοινωνία :
Για Θεσσαλονίκη:
Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος-Μοναστηρίου 241 – Τ.Κ. 546 28 Θεσσαλονίκη-Fax: 2310 – 559929, Τηλ.: 2310 388370-5, 2310-388000
e-mail: info@cybercrime.gr
Χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο, http://goo.gl/Q3hnR, Cyber Crime Unit of Greece (C.C.U) Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ελλάδος

Microsoft Hellas S.A.

1
Greece
Microsoft Greece Home Page
Microsoft Hellas S.A.
221 Kifisias Ave.151 24, Athens
GREECE
Phone: +30 211 1206 000
Fax: +30 211 1206 003
Customer Service and Support Phone:
801 500 3000
(local charge)
or
+30 211 1206 500
(calling from mobile device)
Microsoft Greece Product Support

2
Greece
Microsoft Greece Home Page
Microsoft Hellas S.A.
221 Kifisias Ave.
151 24, Athens
GREECE
Phone: +30 211 1206 000
Fax: +30 211 1206 003
Customer Service and Support Phone:
801 500 3000 (local charge)
or
+30 211 1206 500 (calling from mobile device)
Microsoft Greece Product Support

World Wide Web

Web 2.0 describes the changing trends in the use of World Wide Web technology and web design that aim to enhance creativity, communications, secure information sharing, collaboration and functionality of the web.

Search Microsoft

Microsoft ® Download Center

internet computer robot

internet computer robot
internet computer robot

Tracking Code - Google Analytics